tiistai 2. elokuuta 2011

Tunnelmia festaritoimistolta


Vantaan musiikkijuhlien festaritoimisto avattiin maanantaina 1.8. Kulttuurikeskus Orvokissa Vantaan Tikkurilassa. Musiikkijuhlien alkuun on enää muutama päivä, joten kiirettä piisaa. Tapahtumaa onkin jo pitkään suunniteltu.

Musiikkijuhlien blogi alkaa päivittyä festivaalin lähestyessä, ja luvassa on muun muassa haastatteluja ja tunnelmia kulissien takaa ja muuta mukavaa.

Nyt on korkea aika tutustua ohjelmaan! Kuka on esimerkiksi egyptiläinen ud-luutisti Mamdouh El Gebaly? Tai miltä vaikuttaa kiinalainen Tan Longjian -kvartetti?

Festivaalin järjestäjä, Suomalainen barokkiorkesteri, vie Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilchin johdolla ranskalaisen orkesterimusiikin pariin musiikkijuhlien avajais- ja päätöskonserteissa. Festivaalin tilaussävellyksen puolestaan kirjoittaa Olli Virtaperko. Tarjolla on siis sekä kansainvälisiä että kotimaisia huippuesiintyjiä!

Vantaan musiikkijuhlien konserttipaikat ovat Pyhän Laurin kirkko (Kirkkotie 45) ja Myyrmäen kirkko (Uomatie 1). Pyhän Laurin kirkko Helsingin pitäjän kirkonkylässä on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus ja Vantaan kaupungin keskuskirkko. Myyrmäen kirkko puolestaan sijaitsee aivan Louhelan rautatieaseman kupeessa. 

Tänä vuonna perinteisen konserttitoiminnan lisäksi uutuutena koetaan musiikkia kotikonserteissa yhteensä 25 kertaa aikavälillä 6.–20.8.2011. Soitto kotiin -konserttisarja on  Markku Luolajan-Mikkolan suunnittelema. Tarkempia tietoja on saatavilla osoitteesta http://www.soittokotiin.fi/.

Vantaan musiikkijuhlat tarjoaa laadukasta konserttimusiikkia kaikille ihmisille! Kerromme lisää monipuolisesta konserttitarjonnasta ja niiden teemoista tulevissa blogimerkinnöissämme. Pysy siis kanssamme mukana!

Teksti: Laura Valkea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti